Людям з порушення зору Звичайна версія

Реєстр вкладників Банку «Хрещатик» вже опрацьований на 98%

19.04.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Реєстр вкладників Банку «Хрещатик», які мають право на отримання гарантованої суми, вже опрацьований уповноваженою особою на 98%.

«Ми вже опрацювали 98% Реєстру владників. Ще потрібно звірити інформацію приблизно щодо семи тисяч вкладників, за якими було виявлено дублювання записів, невідповідність даних тощо», - зазначив уповноважений Фонду гарантування на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ «Хрещатик» Ігор Костенко.

За його словами, зараз робиться все для того, щоб розпочати виплати вкладникам Банку «Хрещатик». Прогноз початку виплат – 12 травня 2016 року. Про час та порядок виплат вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua  на сайті ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» - www.xcitybank.com.ua та у відділеннях даного банку.

На сьогодні уповноважена особа Фонду проводить інвентаризацію активів і зобов’язань Банку «Хрещатик». Операції і угоди, що  носять сумнівний характер та можуть призвести до виведення або розмивання активів, будуть визнаватися нікчемними з точки зору права. Крім того, відповідна інформація буде негайно передаватися в правоохоронні органи.

Водночас, з метою виведення неплатоспроможного Банку«Хрещатик» з ринку найменш витратним способом, Фонд гарантуваннядо 20 квітня 2016 року оголосив про пошук потенційних інвесторів.

Після розгляду пропозицій, поданих інвесторами, та з врахуванням результатів оцінки активів, виконавчою дирекцію Фонду буде обрано спосіб виведення Банку«Хрещатик» з ринку.

Довідка. З 05 квітня 2016 року, після віднесення Національним банком України Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру виведення цього банку з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації. З перших днів дії тимчасової адміністрації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженою особою Фонду здійснюються заходи для забезпечення збереження активів банку, запобігання втрати майна та захисту інтересів вкладників і кредиторів банку.

Довідкова інформація за номерами: 0-800-105-800, 0 800 30-40-10 - "Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб" або 0 800 500-212, 38 (044) 490-52-31, 38 (044) 490-25-00 - контакт-центр Банку "Хрещатик".