Людям з порушення зору Звичайна версія

Виплати вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» розпочнуться у визначені законодавством терміни

11.05.2016

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) повністю опрацював Реєстр вкладників ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» і готовий розпочати виплати коштів у межах гарантованої суми відшкодування. Необхідні кошти зарезервовані для виплат і Фонд готовий перерахувати їх у визначені банки-агенти, з якими вже підписано відповідні договори.

Разом з тим, у співпраці з Київською міською державною адміністрацією (далі – КМДА) з метою максимального збереження активів банку, Фонд опрацьовує можливість виведення ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» з ринку із залученням інвестора.

У зв’язку із цим виплати вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК»  розпочнуться на кілька днів пізніше оголошеної раніше дати, але виключно у визначені законодавством терміни.

Фонд докладає максимум зусиль для оперативного здійснення всіх процедур,  пов’язаних із виведенням ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» з ринку із залученням інвестора, з дотриманням вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» щодо найменших витрат Фонду та збитків для вкладників.

Виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) розпочнуться не пізніше 30 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку, тобто не пізніше 18 травня 2016 р.

Про час та порядок виплат вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» буде повідомлено додатково на сайті Фонду - www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» - www.xcitybank.com.ua та у відділеннях банку.

Довідкова інформація за телефонами:

- 0-800-105-800, 0 800-30-40-10 – «Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб» (безкоштовно зі стаціонарних  та мобільних телефонів в межах України);

- 0 800 500-212, 38 (044) 490-52-31, 38 (044) 490-25-00 - ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК».

Довідково.

ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» було віднесено до категорії неплатоспроможних постановою Правління Національного банку України від 05 квітня 2016 р. № 234. На підставі зазначеної постанови виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було прийнято рішення від 05 квітня 2016 р. № 463 «Про запровадження тимчасової адміністрації у та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку». Загальна сума вкладів фізичних осіб у ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» становить 4,1 млрд грн., у тому числі 2,8 млрд грн. у межах гарантованої суми відшкодування.