Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування знову виставляє на аукціон пул активів ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» 12 травня

07.05.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на 12 травня 2020 року заплановано проведення аукціону з продажу пулу активів ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» (надалі – пул). Торги будуть проведені на електронному майданчику ProZorro.Продажі.

До складу пулу увійшли 623 кредити, які забезпечені іпотекою та надавались ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» відповідно до Положення про порядок фінансово-кредитної підтримки молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (реконструкцію) житла в місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради. Сумарна балансова вартість кредитів – 60,189 млн грн. В якості забезпечення виконання зобов’язань за цими кредитам в іпотеці ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» знаходяться 622 квартири, розташовані в місті Києві, а також 1 договір майнових прав на квартиру. Всі кредити видані в гривні. Середня прострочка – до 3 місяців.

Пул буде виставлений на продаж на відкритих торгах. В аукціоні можуть взяти участь банки України, які мають банківську ліцензію та внесені до Державного реєстру банків.

Початкова ціна лоту – 60,603 млн грн.

Аукціон буде проведений за голландською моделлю.

Додамо, що попередні аукціони з продажу пулу активів ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК», проведені 10, 17, 24 березня та 5 травня, завершилися безрезультатно – активи не знайшли свого покупця.

Детальна інформація про лот GL3N217662 – на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за посиланням. З умовами участі в аукціоні також можна ознайомитись на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Ознайомитися з матеріалами кредитних справ у складі пулу потенційні покупці можуть у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї – за посиланням.