Людям з порушення зору Звичайна версія

Ліквідацію та виплати вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» завершено

05.10.2020

Відповідно до приписів частини 3 статті 53 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) 02 жовтня 2020 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) внесено запис №1000741110128000175 про проведення державної реєстрації припинення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» (далі - ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК») як юридичної особи, а, отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим.

Відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними, і повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) як ліквідатора ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» припинено.

Разом з тим, інформуємо, що документи до державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» як юридичної особи в ЄДР подано уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» 02 жовтня 2020 року. Відповідно до частини сьомої статті 26 Закону Фонд завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подання документів для внесення до ЄДР запису про ліквідацію банку як юридичної особи. Таким чином, виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» завершено. У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» отримано понад 2,7 млрд грн.

Довідкова інформація за телефонами «Гарячої лінія» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 

  • 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України),
  • (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку).